Pasta ta to inspiracja pewnego produktu który pojawił się na sklepowych półkach, oczywiście moja pasta jest tańsza i zdrowsza. Do jej wykonania można użyć sera twarogowego półtłustego lub tłustego, aby uzyskać gładką masę dodałem 2 łyżki oleju rzepakowego nie rafinowanego tłoczonego na zimno.
Olej rzepakowy tłoczony na zimno nie rafinowany bije na głowę oliwę z oliwek, jest bardzo zdrowy a przy tym Polski.
Do smaku dodałem jeden ząbek czosnku, świeżo mielony pieprz i sól. Zrobiłem tylko 250g. jednak następna porcja będzie większa, oczywiście należy dodać więcej oliwek i przypraw, pasta wyszła wspaniała SMACZNEGO.
250 gram sera twarogowego tłustego lub półtłustego
1 ząbek świeżego czosnku
40 gram zielonych oliwek w zalewie
2 - 3 łyżki stołowe oleju rzepakowego tłoczonego na zimno nie rafinowanego
Świeżo mielony pieprz, sól morska
Przygotowanie jest bardzo proste i zajmuje mniej niż 10 minut, do miseczki wkładamy wszystkie produkty.
250 gram sera twarogowego, około 20 szt. zielonych oliwek jeden ząbek czosnku, 2 łyżki oleju rzepakowego wszystko doprawiamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem.
Następnie blendujemy na gładką masę, przekładamy do zamykanego pojemniczka lub od razu smarujemy pieczywo, SMACZNEGO.
Polityka prywatności
Wykorzystywanie jakichkolwiek części tego serwisu bez pisemnej zgody autora jest zabronione.