Pasta z twarogu z zielonymi oliwkami

Pasta ta to inspiracja pewnego produktu który pojawił się na sklepowych półkach, oczywiście moja pasta jest tańsza i zdrowsza. Do jej wykonania można użyć sera twarogowego półtłustego lub tłustego, aby uzyskać gładką masę dodałem 2 łyżki oleju rzepakowego nie rafinowanego tłoczonego na zimno.

Olej rzepakowy tłoczony na zimno nie rafinowany bije na głowę oliwę z oliwek, jest bardzo zdrowy a przy tym Polski.

Do smaku dodałem jeden ząbek czosnku, świeżo mielony pieprz i sól. Zrobiłem tylko 250g. jednak następna porcja będzie większa, oczywiście należy dodać więcej oliwek i przypraw, pasta wyszła wspaniała SMACZNEGO.

Składniki:

250 gram sera twarogowego tłustego lub półtłustego
1 ząbek świeżego czosnku
40 gram zielonych oliwek w zalewie
2 - 3 łyżki stołowe oleju rzepakowego tłoczonego na zimno nie rafinowanego
twaróg, biały ser, ser z krowiego mleka czosnek, świeży czosnek, ząbki czosnku oliwki zielone drylowane w zalewie olej rzepakowy, tłoczony na zimno, olej rzepakowy nie rafinowany, kwiaty rzepaku

Przyprawy:

Świeżo mielony pieprz, sól morska
pieprz ziarnisty, młynek do pieprzu  sól, solniczka       




Przygotowanie

zielone oliwki w zalewie, twaróg, olej rzepakowy, sól morska, pieprz świeżo mielony Przygotowanie jest bardzo proste i zajmuje mniej niż 10 minut, do miseczki wkładamy wszystkie produkty.

250 gram sera twarogowego, około 20 szt. zielonych oliwek jeden ząbek czosnku, 2 łyżki oleju rzepakowego wszystko doprawiamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem.

Następnie blendujemy na gładką masę, przekładamy do zamykanego pojemniczka lub od razu smarujemy pieczywo, SMACZNEGO.

twaróg z zielonymi oliwkami, pomidor, zielone oliwki

Polskie smaki (2018)

Polityka prywatności
Wykorzystywanie jakichkolwiek części tego serwisu bez pisemnej zgody autora jest zabronione.