Tego nie da się zapomnieć do końca życia, smak i zapach domowych wyrobów nie da się porównać z niczym a do tego trwałość i cena.
Tak naprawdę już rzadko można na ogrodzie spotkać wędzarnię, ja taką jeszcze pamiętam. Jednak rozpalenie wędzarni na kilka szynek czy parę kilo kiełbasy mija się z celem.
Dlatego też postanowiłem przenieść większość przepisów z wędzarni do domowego piekarnika, wiem wiem to nie to samo. Oczywiście nic nie zastąpi wędzenia i tutaj bez wątpienia się zgodzę, jednak nie każdy ma możliwości.
Znajdziecie tutaj Państwo przepisy na przepyszne szynki, kiełbasy i pasztety domowe, które można zrobić w domowym zaciszu.
Po pierwsze takie wyroby są zdrowsze bo wiemy co do nich używaliśmy, a po drugie o połowę tańsze od sklepowych szynek, kiełbas czy pasztetów.
Polityka prywatności
Wykorzystywanie jakichkolwiek części tego serwisu bez pisemnej zgody autora jest zabronione.