Jednym z urządzeń niezbędnych w naszej kuchni jest maszynka do mielenia mięsa, a dlaczego lepiej mielić mięso w domu dowiecie się z artykułu Jakie mięso mielone wybrać ?
Dzisiejsze maszynki do mielenia mięsa zyskały dodatkowe funkcje które na pewno wykorzystamy w naszej kuchni.
Oczywiście do podstawowej funkcji należy mielenie mięsa, dzięki trzem sitkom o różnych rozmiarach możemy grubo zmielić mięso na kiełbasę.
Dodatkowo dzięki nasadce do nadziewania, możemy zmielona mięso nadziać do jelita i zrobić prawdziwą wiejską kiełbasę.
W zestawie jest też przystawka z czterema bębnami które na pewno ułatwią nie tylko gotowanie, ale i także przygotowanie przetworów na zimę w postaci sałatek z ogórków, tartych buraczków w wiórki czy nawet past do kanapek. Ostatnia przystawka do ciastek i makaronów pozwoli nam wykonać swojskie makarony do rosołu, spaghetti czy słodkich ciastek.
Polityka prywatności
Wykorzystywanie jakichkolwiek części tego serwisu bez pisemnej zgody autora jest zabronione.